Švýcarská vejce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
200 g šunka
100 g eidam
4 ks rohlík
tuk na vymazání
podle chuti
sůl
petrželka
podle potřeby
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Žáruvzdornou mísu silně vymažeme tukem.

  2. Rohlíky nakrájíme na kolečka a mísu jimi vyložíme i po stranách. Zvlhčíme je vývarem. Šunku nakrájíme na kostičky a vsypeme na rohlíky.

  3. Pak na ně rozklepneme jednotlivá vejce tak, aby zůstala celistvá - jako když chceme dělat volská oka. Jemně osolíme. Sýr nastrouháme a naneseme na celý povrch.

  4. Pečeme v horké troubě asi 20 minut.

  5. Švýcarská vejce podáváme zasypaná sekanou petrželovou natí a s velkou porcí zeleninového salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!