Svojetické kuře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 1 lžíce máslo pažitka 1 ks kuře 200 g žampiony 250 ml bílé víno 30 g hladká mouka mletý bílý pepř zelená petrželka 50 g rajský protlak 250 ml bujon
Postup Svojetické kuře recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek a žampiony očistíme. Žampiony nakrájíme na plátky a česnek prolisujeme.
Syrové kuře (vykostíme) nakrájíme na kousky a na oleji opečeme ze všech stran dozlatova. Pak osolíme, přidáme petrželku, pažitku a prolisovaný česnek.
Vše zaprášíme moukou a za stálého míchání důkladně šťávu s moukou restujeme, ale aby se nespálilo kuře.
Potom zalijeme vínem, popřípadě i bujonem a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme na plátky žampionů, protlak a ještě chvíli dusíme.
Svojetické kuře podáváme s bramborovou kaší.