Svojetické kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
1 lžíce máslo
pažitka
1 ks kuře
200 g žampiony
250 ml bílé víno
30 g hladká mouka
mletý bílý pepř
zelená petrželka
50 g rajský protlak
250 ml bujon

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a žampiony očistíme. Žampiony nakrájíme na plátky a česnek prolisujeme.

  2. Syrové kuře (vykostíme) nakrájíme na kousky a na oleji opečeme ze všech stran dozlatova. Pak osolíme, přidáme petrželku, pažitku a prolisovaný česnek.

  3. Vše zaprášíme moukou a za stálého míchání důkladně šťávu s moukou restujeme, ale aby se nespálilo kuře.

  4. Potom zalijeme vínem, popřípadě i bujonem a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme na plátky žampionů, protlak a ještě chvíli dusíme.

  5. Svojetické kuře podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy