Svařákové kuře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 250 ml smetana 2 ks jablko 1 ks kuře 5 ks hřebíček 5 kuliček nové koření 1 ks malý celer 2 dl svařené víno podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby máslo olivový olej
Postup Svařákové kuře recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme. Ovoce a zeleninu očistíme.
Cibuli nakrájíme, osmahneme na másle a olivovém oleji, přidáme nastrouhaný celer, jablko, nové koření a hřebíček. Přidáme kuřecí kusy, podlijeme, přikryjeme a dusíme. Podléváme svařeným vínem.
Po změknutí kuřete vyndáme maso, omáčku je možno rozmixovat nebo nechat s kousky, přidáme smetanu na zjemnění.
Svařákové kuře podáváme s rýží ovoněnou badyánem či kari.