Svařákové kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
250 ml smetana
2 ks jablko
1 ks kuře
5 ks hřebíček
5 kuliček nové koření
1 ks malý celer
2 dl svařené víno
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
máslo
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme. Ovoce a zeleninu očistíme.

  2. Cibuli nakrájíme, osmahneme na másle a olivovém oleji, přidáme nastrouhaný celer, jablko, nové koření a hřebíček. Přidáme kuřecí kusy, podlijeme, přikryjeme a dusíme. Podléváme svařeným vínem.

  3. Po změknutí kuřete vyndáme maso, omáčku je možno rozmixovat nebo nechat s kousky, přidáme smetanu na zjemnění.

  4. Svařákové kuře podáváme s rýží ovoněnou badyánem či kari.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy