Sunarková nepečená roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
150 g máslo
2 lžíce rum
150 g cukr moučka
200 g sunarka
krém
100 g máslo
3 lžíce kakao
100 g cukr moučka
1 ks uvařený žloutek

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sunarku a oba cukry a vše prosejeme do mísy. Přidáme vejce, rum a máslo. Ze všeho vypracujeme hladké těsto.

  2. Alobal pocukrujeme a opatrně na něm vyválíme z těsta asi 5 mm tenkou placku.

  3. Připravíme si náplň. Uvařený žloutek utřeme s máslem. Přidáme cukr a kakao a ušleháme v hladký krém.

  4. Krémem potřeme placku a opatrně ji pomocí alobalu srolujeme. Zabalíme ji do alobalu a roládu necháme v lednici asi 2 - 3 hodiny ztuhnout.

  5. Krájíme na plátky o síle asi 5 - 10 mm. Podle chuti můžeme namáčet třeba v čokoládové polevě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy