Šumavské vepřové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
sůl
máslo
brambory
cibule
rohlík
hrubá mouka
vepřový bůček
kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme kysané zelí, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Doprostřed toho dáme zelí, bůček a ještě asi 10 cm vrstvu zelí. Podlijeme vodou a dáme vařit asi na 1 hodinu.

  2. Syrové brambory očistíme, nastrouháme je do mísy (necháme v ní i šťávu z brambor). Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Brambory a rohlíky by měly být v poměru 1:1. Promícháme a zahustíme hrubou moukou, aby těsto bylo tuhé a vypracujeme si podlouhlé knedlíky. Vaříme je asi 20 minut.

  3. Šumavské vepřové podáváme s domácím bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy