Sumatránské kuřecí kari recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 ks cibule 1 ks kuře 3 ks mandle 2 lístky bazalka 0 lžiček kurkuma 2 lžičky kayenský pepř 7 dl kokosové mléko 1 ks citronová tráva 1 ks čerstvý zázvor (1,5 cm) podle chuti sůl citronová šťáva
Postup Sumatránské kuřecí kari recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a kůže zbavené kuře vykostíme, maso nakrájíme na centimetr silné a pět centimetrů dlouhé proužky. Z mandlí, oloupané cibule, česneku, zázvoru kurkumy a pepře připravíme jemnou pastu, vložíme ji na pánev a zalijeme kokosovým mlékem.
Přidáme na kolečka nakrájenou citronovou trávu (podle chuti) a posekané lístky bazalky, směs přivedeme do varu. Potom do pánve vložíme kuřecí maso a vaříme bez pokličky do poloměkka.
Nakonec sumatránské kuřecí kari přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dovařte doměkka tak, aby zůstalo hodně šťávy. Před podáváním kari dochutíme podle libosti solí a citronovou šťávou.
Sumatránské kuřecí kari podáváme s rýží.