Sumatránské kuřecí kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks kuře
3 ks mandle
2 lístky bazalka
0 lžiček kurkuma
2 lžičky kayenský pepř
7 dl kokosové mléko
1 ks citronová tráva
1 ks čerstvý zázvor (1,5 cm)
podle chuti
sůl
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a kůže zbavené kuře vykostíme, maso nakrájíme na centimetr silné a pět centimetrů dlouhé proužky. Z mandlí, oloupané cibule, česneku, zázvoru kurkumy a pepře připravíme jemnou pastu, vložíme ji na pánev a zalijeme kokosovým mlékem.

  2. Přidáme na kolečka nakrájenou citronovou trávu (podle chuti) a posekané lístky bazalky, směs přivedeme do varu. Potom do pánve vložíme kuřecí maso a vaříme bez pokličky do poloměkka.

  3. Nakonec sumatránské kuřecí kari přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dovařte doměkka tak, aby zůstalo hodně šťávy. Před podáváním kari dochutíme podle libosti solí a citronovou šťávou.

  4. Sumatránské kuřecí kari podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy