Sulabay recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks brambory
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 hrst rýže
1 lžička kari koření
0.5 lžičky mletý zázvor
1 špetka mletý černý pepř
1 ks šmakoun
2 ks seitan
1 porce tavenýr
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Nakrájíme půl velké cibule na drobno a druhou půlku na měsíčky.

  2. Cibuli dáme na olej osmažit. Přidáme nahrubo nastrouhanou větší mrkev, na plátkové kostky nakrájenou oloupanou větší bramboru. Vše zasypeme kari kořením, mletým zázvorem a pepřem podle chuti. Směs společně osmahneme. Přihodíme hrst rýže, lehce podlijeme horkou vodou a 10 minut podusíme. Nakonec na posledních 10 minut vložíme prohřát na kousky nakrájený seitan, jednoho nakrájeného šmakouna a na kostičky nakrájený Tavenýr (tavený sójový sýr). Rozmícháme, dokud se nespojí vše dohromady.

  3. Sulabay podáváme s nahřátým pečivem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy