Suchárky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks žloutek
20 dkg ořechy
10 dkg cukr moučka
20 dkg hera
30 dkg hladká mouka
na obalení
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy namočíme do misky s vodou a necháme je tak do druhého dne. Smícháme mouku, cukr, změklou Heru, žloutek a ořechy. Ořechy necháváme v celku!

  2. Vzniklou hmotu rozdělíme na části. Ty vyválíme na válečky průměru asi jako dvacetikoruna, zabalíme je do potravinářské fólie a necháme aspoň 4 hodiny v lednici. Vychladlé válečky rozbalíme z fólie a krájíme na kolečka široká asi jako ji zmiňovaní dvacetikoruna. Suchárky klademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct. Suchárky jsou hotové, když jsou mírně popraskané a na pohled suché.

  3. Ještě horké suchárky balujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!