Šuba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
2 ks vařená mrkev
strouhaný sýr
500 g tatarská omáčka
4 ks vejce natvrdo
4 ks vařené brambory ve slupce
3 ks vařená červená řepa
500 g slané ryby
na ozdobu
petrželka
podle chuti
koření

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme ve slupce uvařené a oloupané brambory, uvařenou mrkev, červenou řepu a natvrdo uvařená vajíčka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory, mrkev, řepu i vejce nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Na dno servírovací mísy rozložíme na kousky pokrájené slanečky a cibuli, potřeme tatarkou, na to přijdou nastrouhané brambory, okořeníme a opět potřeme tatarkou. Navrstvíme mrkev, okořeníme, pomažeme tatarkou. Poté rozložíme vejce, okořeníme a opět potřeme tatarkou. Poslední vrstvou je červená řepa a na to tatarka.

  3. Vrstvený salát šuba ozdobíme nastrouhaným sýrem a petrželkou. Podáváme jako samostatný chod nebo přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy