Štrúdlový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 lžíce rozinky
2 lžíce med
2 špetky mletá skořice
1 lžíce citronová šťáva
1 ks velké jablko
50 ml jablečná šťáva
125 g tučný tvaroh
6 ks amarettini (italské mandlové sušenky)

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky vsypeme do misky a zalijeme vroucí vodou, necháme nabobtnat. Jablko omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jader a nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na jemné kostičky.

  2. Jablko ihned svaříme v malém hrnci společně s citronovou a jablečnou šťávou a na mírném ohni cca 8 minut podusíme, okořeníme skořicí a medem. Směs necháme vychladnout.

  3. Rozinky slijeme a necháme okapat. Z jablka a másla uděláme kaši. Spolu s rozinkami přimícháme k tvarohu. Amarettini vložíme do mikrotenového sáčku, válečkem rozmačkáme nahrubo a přidáme k ochucenému tvarohu.

  4. Štrúdlový krém chutná nejlépe ke sladkým sušenkám a chlebíčkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy