Stroganoff ze svíčkové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g olej
sůl
80 g cibule
160 g žampiony
200 g nakládané okurky
125 g zakysaná smetana
600 g hovězí svíčková
pepř mletý černý
60 g kapary sterilizované

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Svíčkovou podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší nudličky. Ty osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na kousky nebo plátky. Okurky nakrájíme na nudličky.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme hovězí nudličky a restujeme je spolu s cibulí. Když se maso zatáhne, přidáme žampiony, kapary a okurky a zase vše smažíme. Nakonec směs podlijeme smetanou, promícháme a ihned servírujeme.

  3. Vhodnou přílohou je dušená rýže, hranolky nebo bramborové placky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy