Stroganoff s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
300 ml vývar
- - máslo
1 ks cibule
200 g žampióny
- - tymián
2 lžíce hořčice
- - rozmarýn
2 lžíce mouka hladká
250 g nudle
150 g smetana kysaná
- - pepř mletý
- - olej olivový
700 g maso hovězí zadní
200 g hrášek mražený

Postup přípravy receptu

  1. Ve veliké pánvi rozpálíme olej, přidáme maso, sůl, pepř a za stálého míchání osmahneme dohněda. Pak maso vyjmeme a odložíme na talíř. Zbylý olej rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli a na středním ohni opečeme doměkka. Přidáme houby a dusíme 5 minut. Pravidelně směs mícháme a dáme vařit nudle (tagliatelli). Zmírníme plamen, do cibule a hub vmícháme mouku a necháme osmahnout. Pomalu přidáme vývar, dobře rozmícháme a přivedeme k varu. Vaříme a mícháme dokud omáčka nezhoustne. Proužky hovězího vrátíme na pánev, přidáme hrášek a za občasného míchání vaříme bez pokličky tak 5 minut. Dvě lžíce kysané smetany dáme stranou a zbytek vmícháme spolu s hořčicí do směsi, chvíli povaříme. Těstoviny slijeme, promícháme je s máslem a vyklopíme na nahřátou mísu. Doprostřed vlijeme masovou směs, ozdobíme zbylou kysanou smetanou, bylinkami a houbami a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy