Střelená kachna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
5 lžic sádlo
2 ks rajče
2 ks mrkev
2 ks jablka
1 ks kachna
2 lžíce brandy
špetka cukr krupice
1 ks badyán
100 ml červené víno
200 ml masový vývar
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu očistíme, omyjeme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a vcelku dáme společně s kousky kachny do hrnce s horkou vodou a vaříme zhruba 30 až 40 minut.

  2. Mrkve očistíme a nakrájíme na kolečka, rajčata spaříme vroucí vodou, sloupneme a také je nakrájíme na kolečka. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na měsíčky.

  3. Vařené kachní kousky necháme okapat, nasolíme a napepříme je podle chuti a na rozpuštěném sádle ze všech stran dobře opečeme. Pak přidáme kolečka zeleniny a dílky jablek, badyán a špetku cukru. Vše podlijeme vínem a masovým vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka.

  4. Před podáváním střelené kachny odstraníme koření, vmícháme brandy, prohřejeme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy