Střelcova rána recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
50 g cibule
5 g špek
mletý pepř
1-2 lžíce sterilované žampiony
150 g maso z divočáka
podle potřeby
olej
hladká mouka
Postup Střelcova rána recept
Postup přípravy receptu
-
Z kýty nebo kotlety nakrájíme plátky o váze cca 150 g. Osolíme a opepříme. Špek nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony scedíme.
Špek rozpustíme a necháme na něm osmažit cibulku a prohřát žampiony.
Z masa vytvoříme kapsy, naplníme směsí a upevníme pomocí špejlí. Obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji.
Střelcovy kapsy dáme do pekáčku a za občasného podlévání, otáčení a polévání výpekem pečeme doměkka. Podle potřeby výpek zahustíme hladkou moukou nebo hotovou jíškou.
Střelcova rána je dobrá s hranolky nebo šťouchanými brambory s cibulkou.
Suroviny jsou uvedeny na 1 porci.