Střelcova rána recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g cibule
5 g špek
mletý pepř
1-2 lžíce sterilované žampiony
150 g maso z divočáka
podle potřeby
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z kýty nebo kotlety nakrájíme plátky o váze cca 150 g. Osolíme a opepříme. Špek nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony scedíme.

  2. Špek rozpustíme a necháme na něm osmažit cibulku a prohřát žampiony.

  3. Z masa vytvoříme kapsy, naplníme směsí a upevníme pomocí špejlí. Obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji.

  4. Střelcovy kapsy dáme do pekáčku a za občasného podlévání, otáčení a polévání výpekem pečeme doměkka. Podle potřeby výpek zahustíme hladkou moukou nebo hotovou jíškou.

  5. Střelcova rána je dobrá s hranolky nebo šťouchanými brambory s cibulkou.

  6. Suroviny jsou uvedeny na 1 porci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy