Střekovská pivní pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 50 g máslo 1 ks cibule 2 lžičky sádlo 50 g romadúr 3 lžíce sekaná pažitka 0.5 lžičky mletý kmín 3 ks vejce natvrdo 2 lžičky mletá sladká paprika 0.4 lžičky mletý černý pepř 0.5 lžičky mletá pálivá paprika 100 g pivní sýr 2 dl pivo 12 °
Postup Střekovská pivní pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Pivní sýr nebo měkký tvaroh našleháme postupně s romadúrem, sádlem a máslem. Postupně přiléváme pivo. Vyšleháme v pastu.
Vejce a cibuli oloupeme, omyjeme a nasekáme. Oboje vmícháme do pivní pasty. Přidáme koření, pažitku a promícháme. Pokud je pomazánka příliš řídká, přidáme ještě trochu tvarohu. Nakonec ji ochutíme solí. Střekovskou pivní pomazánku necháme v lednici odpočinout asi 3 hodiny.
Střekovskou pivní pomazánku podáváme na bílém pečivu nebo studené topince. Sádlo lze vynechat.