Střekovská pivní pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
50 g máslo
1 ks cibule
2 lžičky sádlo
50 g romadúr
3 lžíce sekaná pažitka
0.5 lžičky mletý kmín
3 ks vejce natvrdo
2 lžičky mletá sladká paprika
0.4 lžičky mletý černý pepř
0.5 lžičky mletá pálivá paprika
100 g pivní sýr
2 dl pivo 12 °

Postup přípravy receptu

  1. Pivní sýr nebo měkký tvaroh našleháme postupně s romadúrem, sádlem a máslem. Postupně přiléváme pivo. Vyšleháme v pastu.

  2. Vejce a cibuli oloupeme, omyjeme a nasekáme. Oboje vmícháme do pivní pasty. Přidáme koření, pažitku a promícháme. Pokud je pomazánka příliš řídká, přidáme ještě trochu tvarohu. Nakonec ji ochutíme solí. Střekovskou pivní pomazánku necháme v lednici odpočinout asi 3 hodiny.

  3. Střekovskou pivní pomazánku podáváme na bílém pečivu nebo studené topince. Sádlo lze vynechat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy