Střekovská pivní pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 lžička sůl
50 g máslo
1 ks cibule
2 lžičky sádlo
50 g romadúr
3 lžíce sekaná pažitka
0.5 lžičky mletý kmín
3 ks vejce natvrdo
2 lžičky mletá sladká paprika
0.4 lžičky mletý černý pepř
0.5 lžičky mletá pálivá paprika
100 g pivní sýr
2 dl pivo 12 °
Postup Střekovská pivní pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Pivní sýr nebo měkký tvaroh našleháme postupně s romadúrem, sádlem a máslem. Postupně přiléváme pivo. Vyšleháme v pastu.
Vejce a cibuli oloupeme, omyjeme a nasekáme. Oboje vmícháme do pivní pasty. Přidáme koření, pažitku a promícháme. Pokud je pomazánka příliš řídká, přidáme ještě trochu tvarohu. Nakonec ji ochutíme solí. Střekovskou pivní pomazánku necháme v lednici odpočinout asi 3 hodiny.
Střekovskou pivní pomazánku podáváme na bílém pečivu nebo studené topince. Sádlo lze vynechat.