Strejdovo vepřo-zelo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 hrneček vývar
2 ks cibule
2 lžíce sádlo
1 kg vepřový bůček
0.5 kg kysané zelí
2 ks papriková klobása
podle chuti
sůl
kmín
grilovací koření
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Do libovějšího bůčku uděláme kapsu, nasolíme, okořeníme a naplníme připraveným zelím. Kapsu zašijeme, maso okmínujeme, osolíme, dáme do pekáčku, obložíme pokrájenou cibulí, česnekem a posypeme mletou paprikou (i pálivou). Podlijeme vývarem a dáme do rozehřáté trouby péct. Během pečení poléváme bůček výpekem.

  2. Na náplň si na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou klobásku, osmahneme, přidáme zelí, podle chuti osolíme nebo dáme grilovací koření. Spolu jen krátce povaříme a pak necháme trochu vychladnout.

  3. Zelí vložíme do masové kapsy. Zelí, co se do masa nevejde, dáme kolem bůčku na pekáček, to potom dáváme k masu na talíři.

  4. Po upečení odstraníme z masa nit a nakrájíme na plátky. Strejdovo vepřo-zelo podáváme s bramborovým knedlíkem nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy