Středozemní kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks kuře
- - salát
15 g bazalka
1 lžíce olej olivový
3 lžíce protlak rajčatový
4 lžíce jogurt nízkotučný

Postup přípravy receptu

  1. Smíchejte v misce jogurt, rajčatový protlak, olivový olej a listy bazalky. Přendejte marinádu do dostatečně velké mísy, aby se do ní vešly všechny 4 čtvrtky kuřete v jediné vrstvě. Ujistěte se, že všechny porce jsou marinádou pokryty. Nechte 2 hodiny marinovat v ledničce. Pak maso z ledničky vyndejte a nechte je 30 minut v pokojové teplotě. Na středně rozžhaveném dřevěném uhlí grilujte maso 30-40 minut a často je otáčejte. Grilovací jehlou vyzkoušejte, zda je propečené. Když po vpichu do stehna vytéká bezbarvá šťáva, je kuře už dobře propečené. Podávejte horké s listy salátu. Maso je výtečné i studené. Maso můžete upravovat i v troubě!!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy