Středověká pepřová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 lžíce ocet
2 plátky chléb
1 šálek hovězí vývar
12 kuliček celý černý pepř
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Chléb natrháme na kousky. Pepř roztlučeme nahrubo.

  2. V pánvi nebo hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme kousky chleba a osmahneme je.

  3. Vývar - hovězí nebo kuřecí - s octem přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Do vývaru přidáme osmažený chléb, pepř a sůl.

  4. Krátce povaříme a máme hotovo.

  5. Středověkou pepřovou omáčku podáváme s pečeným masem a přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy