Strážovský kopec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks rajče
20 dkg žampiony
50 dkg vepřová kýta
10 dkg barevná paprika
podle chuti
sůl
vegeta
sójová omáčka
směs koření na čínu
podle potřeby
tuk
bramborákové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme z 1kg brambor klasické bramborákové těsto a dáme si ho stranou. Ochutí si ho každý sám, jak ho má rád.

  2. Nakrájíme na jemno cibuli, kterou osmahneme na tuku dorůžova. Potom přidáme vepřové maso nakrájené na kostky. Posypeme dle chuti vegetou, kořením na čínu a dusíme do poloměkka. Občas promícháme, aby se maso nepřipálilo.

  3. Mezitím si usmažíme 4 bramboráky.

  4. Až je maso poloměkké, tak přidáme nakrájenou papriku, rajčata a žampiony a dále dusíme. Když je všechno měkké, dochutíme sójovou omáčkou, případně osolíme. Nachystáme si 4 talíře, na každý dáme 1 bramborák, masovou směs si rozdělíme na 4 porce a na polovinu bramboráku navršíme masovou směs a druhou polovinou přehneme. Strážovský kopec takto podáváme.

  5. Kdo nejí vepřové maso, může dát i kuřecí maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy