Strážovský kopec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks rajče 20 dkg žampiony 50 dkg vepřová kýta 10 dkg barevná paprika podle chuti sůl vegeta sójová omáčka směs koření na čínu podle potřeby tuk bramborákové těsto
Postup Strážovský kopec recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme z 1kg brambor klasické bramborákové těsto a dáme si ho stranou. Ochutí si ho každý sám, jak ho má rád.
Nakrájíme na jemno cibuli, kterou osmahneme na tuku dorůžova. Potom přidáme vepřové maso nakrájené na kostky. Posypeme dle chuti vegetou, kořením na čínu a dusíme do poloměkka. Občas promícháme, aby se maso nepřipálilo.
Mezitím si usmažíme 4 bramboráky.
Až je maso poloměkké, tak přidáme nakrájenou papriku, rajčata a žampiony a dále dusíme. Když je všechno měkké, dochutíme sójovou omáčkou, případně osolíme. Nachystáme si 4 talíře, na každý dáme 1 bramborák, masovou směs si rozdělíme na 4 porce a na polovinu bramboráku navršíme masovou směs a druhou polovinou přehneme. Strážovský kopec takto podáváme.
Kdo nejí vepřové maso, může dát i kuřecí maso.