Strážnická divoký šíp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
1 lžička sůl
3 lžíce máslo
1-2 ks cibule
20 dkg rýže
3 ks hřebíček
1 lžička mletý pepř
2 ks červená kapie
0 lžiček chilli koření
70 dkg hovězí svíčková
25 dkg domácí klobása
2 lžíce pikantní kečup
10 dkg strerilovaný hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a střídavě s kolečky klobásy napichujeme na jehlice. Na rozehřátém oleji maso ze všech stran dozlatova opečeme a v horké troubě podusíme za občasného podlévání doměkka.

  2. Rýži uvaříme tak, jak jsme zvyklí. Pro chuť přidáme do vody hřebíčky.

  3. Na másle zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme chilli koření a trochu osmahneme. K cibuli přidáme nakrájené kapie, scezený hrášek a pikantní kečup. Směs podusíme, přidáme předem uvařenou rýži, promícháme a prohřejeme.

  4. Rýži podáváme s připravenými masovými špízy. Strážnická divoký šíp podáváme na oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy