Strážnická divoký šíp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic olej 1 lžička sůl 3 lžíce máslo 1-2 ks cibule 20 dkg rýže 3 ks hřebíček 1 lžička mletý pepř 2 ks červená kapie 0 lžiček chilli koření 70 dkg hovězí svíčková 25 dkg domácí klobása 2 lžíce pikantní kečup 10 dkg strerilovaný hrášek
Postup Strážnická divoký šíp recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a střídavě s kolečky klobásy napichujeme na jehlice. Na rozehřátém oleji maso ze všech stran dozlatova opečeme a v horké troubě podusíme za občasného podlévání doměkka.
Rýži uvaříme tak, jak jsme zvyklí. Pro chuť přidáme do vody hřebíčky.
Na másle zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme chilli koření a trochu osmahneme. K cibuli přidáme nakrájené kapie, scezený hrášek a pikantní kečup. Směs podusíme, přidáme předem uvařenou rýži, promícháme a prohřejeme.
Rýži podáváme s připravenými masovými špízy. Strážnická divoký šíp podáváme na oběd či večeři.