Štramberské uši recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 lžíce med
250 g cukr krystal
0.5 balíčku mletá skořice
500 g hladká mouka
1 špetka mletý bílý pepř
tuk na vymazání
1 špetka mleté nové koření
0.5 lžičky jedlá soda
0.5 lžičky mletý hřebíček
0.5 lžičky mletý badyán
0.5 lžičky mletý anýz

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech přísad zpracujeme těsto, které necháme odležet v chladnu 24 hodin uležet.

  2. Z těsta pak vyválíme na placku silnou 2 až 3 mm. Z placky vykrajujeme větší oválky. Na vymazaném plechu je upečeme. Ještě horké Štramberské uši stočíme do kornoutků a poté vložíme do hrnečků nebo sklenice vychladnout.

  3. Štramberské uši jíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy