Štramberské uši recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 2 lžíce med 250 g cukr krystal 0.5 balíčku mletá skořice 500 g hladká mouka 1 špetka mletý bílý pepř tuk na vymazání 1 špetka mleté nové koření 0.5 lžičky jedlá soda 0.5 lžičky mletý hřebíček 0.5 lžičky mletý badyán 0.5 lžičky mletý anýz
Postup Štramberské uši recept
Postup přípravy receptu
-
Ze všech přísad zpracujeme těsto, které necháme odležet v chladnu 24 hodin uležet.
Z těsta pak vyválíme na placku silnou 2 až 3 mm. Z placky vykrajujeme větší oválky. Na vymazaném plechu je upečeme. Ještě horké Štramberské uši stočíme do kornoutků a poté vložíme do hrnečků nebo sklenice vychladnout.
Štramberské uši jíme podle chuti.