Stracciatellová pěna s krokantní ozdobou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 65 g cukr moučka 130 g ricotta 30 g kvalitní hořká čokoláda 200 g čerstvá smetana na šlehání 2 lžíce likér anýz poleva 100 g cukr krystal 70 g mandle a oříšky na ozdobu strouhaná čokoláda
Postup Stracciatellová pěna s krokantní ozdobou recept
Postup přípravy receptu
-
Oříšky a mandle orestujeme na pánvi dokřupava. Směs přendáme do misky. Ve stejné pánvi zkaramelizujeme cukr, přidáme oříšky s mandlemi, promícháme a ihned odstavíme. Karamel položíme na pečicí papír pokapaný olejem a necháme ho vychladnout, poté nalámeme.
Ricottu rozmícháme s moučkovým cukrem a likérem. Přimícháme našlehanou smetanu s kousky nalámané čokolády. Stracciatellovou pěnu dobře promícháme, dáme do šálků, ozdobíme krokantními oříšky a uložíme do lednice.
Stracciatellovou pěnu s krokantní ozdobou podáváme studenou jako dezert.
Na krokantní oříšky ještě nastrouháme čokoládu na ozdobu. Pro děti vynecháme likér.