Stracciatellová pěna s krokantní ozdobou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

65 g cukr moučka
130 g ricotta
30 g kvalitní hořká čokoláda
200 g čerstvá smetana na šlehání
2 lžíce likér anýz
poleva
100 g cukr krystal
70 g mandle a oříšky
na ozdobu
strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Oříšky a mandle orestujeme na pánvi dokřupava. Směs přendáme do misky. Ve stejné pánvi zkaramelizujeme cukr, přidáme oříšky s mandlemi, promícháme a ihned odstavíme. Karamel položíme na pečicí papír pokapaný olejem a necháme ho vychladnout, poté nalámeme.

  2. Ricottu rozmícháme s moučkovým cukrem a likérem. Přimícháme našlehanou smetanu s kousky nalámané čokolády. Stracciatellovou pěnu dobře promícháme, dáme do šálků, ozdobíme krokantními oříšky a uložíme do lednice.

  3. Stracciatellovou pěnu s krokantní ozdobou podáváme studenou jako dezert.

  4. Na krokantní oříšky ještě nastrouháme čokoládu na ozdobu. Pro děti vynecháme likér.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy