Stracciatella dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 60 g cukr 2 lžíce olej 3 ks vejce 20 g kakao 0.5 balíčku prášek do pečiva 60 g hladká mouka krém 100 g čokoláda 1 balíček želatina 2 balíčky vanilkový cukr 500 ml bílý jogurt 500 ml smetana ke šlehání 2 balíčky ztužovač šlehačky na ozdobu 100 g čokoláda podle potřeby ovoce (banán, jahody, višně)
Postup Stracciatella dort recept
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Nejprve utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej a opět šleháme. Následně mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva a vše promícháme se žloutky. Nakonec lehce vmícháme bílky, ze kterých jsme ušlehali sníh.
Formu (nejlépe vel. 24 cm) vysypeme moukou, vlijeme těsto a dáme péct na 180 °C cca 10 minut. Po upečení necháme piškot vychladnout. Po vychladnutí položíme na tác a okolo dáme rám formy.
Krém: Nejdříve smícháme jogurty s cukrem a šlehačky ušleháme se ztužovačem. Čokoládu nahrubo nastrouháme. Jogurt postupně přidáváme k připravenému studenému želatinovému ztužovači od dr. Oetkera, smícháme a přidáme šlehačky, potom i čokoládu.
Piškot můžeme pokapat rumem, popř. naskládat ovoce a poté naneseme krém. Navrch nastrouháme další čokoládu. Přes noc necháme chladit. Stracciatella dort můžeme ozdobit i jinak nebo vůbec nemusíme použít čokoládu.