Stracciatella dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
60 g cukr
2 lžíce olej
3 ks vejce
20 g kakao
0.5 balíčku prášek do pečiva
60 g hladká mouka
krém
100 g čokoláda
1 balíček želatina
2 balíčky vanilkový cukr
500 ml bílý jogurt
500 ml smetana ke šlehání
2 balíčky ztužovač šlehačky
na ozdobu
100 g čokoláda
podle potřeby
ovoce (banán, jahody, višně)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Nejprve utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej a opět šleháme. Následně mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva a vše promícháme se žloutky. Nakonec lehce vmícháme bílky, ze kterých jsme ušlehali sníh.

  2. Formu (nejlépe vel. 24 cm) vysypeme moukou, vlijeme těsto a dáme péct na 180 °C cca 10 minut. Po upečení necháme piškot vychladnout. Po vychladnutí položíme na tác a okolo dáme rám formy.

  3. Krém: Nejdříve smícháme jogurty s cukrem a šlehačky ušleháme se ztužovačem. Čokoládu nahrubo nastrouháme. Jogurt postupně přidáváme k připravenému studenému želatinovému ztužovači od dr. Oetkera, smícháme a přidáme šlehačky, potom i čokoládu.

  4. Piškot můžeme pokapat rumem, popř. naskládat ovoce a poté naneseme krém. Navrch nastrouháme další čokoládu. Přes noc necháme chladit. Stracciatella dort můžeme ozdobit i jinak nebo vůbec nemusíme použít čokoládu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy