Šťovíková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
0 kg brambory
1 ks smetana ke šlehání
1 hrst šťovíkové listy
podle chuti
sůl
kosti nebo uzené maso
polévková kořenící směs

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si na kostičky nakrájené brambory. Do vody k bramborám můžeme, ale nemusíme, přidat vyvařit kosti na vyvaření nebo kousek uzeného masa.

  2. Když jsou brambory uvařené, vyndáme kosti, přidáme omytý nasekaný šťovík. Poté zalijeme šlehačkou a rozkvedláme vajíčko. Dochutíme solí nebo kořením do polévek. Odstavíme z plotýnky, aby se šťovík moc nerozvařil.

  3. Tato šťovíková polévka je výborná i studená. Můžeme přikusovat chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!