Šťouchaná buchta s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
1-2 ks vejce
2-3 ks jablko
1 hrnek podmáslí
2 hrnky hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
krém
4 lžičky cukr krupice
1 lžička mletá skořice
1 kelímek zakysaná smetana
na ozdobu
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme 2 - 3 jablka. Podle velikosti pekáče zvolíme hrnek, ve kterém pak měříme ostatní ingredience. Přidáme vejce, olej, podmáslí nebo kefír. Pořádně promícháme a na závěr přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Buchtu pečeme dorůžova v troubě při 180 °C.

  3. Ještě horkou buchtu s jablky po vyjmutí z trouby rozšťoucháme kulatým koncem vařečky a polijeme zakysanou smetanou rozmíchanou se skořicí a cukrem. Nakonec můžeme buchtu posypat nastrouhanými ořechy nebo čokoládovou posypkou.

  4. Šťouchanou buchtu s jablky podáváme jako moučník ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy