Šťouchaná buchta s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0 hrnků olej 1-2 ks vejce 2-3 ks jablko 1 hrnek podmáslí 2 hrnky hladká mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva krém 4 lžičky cukr krupice 1 lžička mletá skořice 1 kelímek zakysaná smetana na ozdobu ořechy
Postup Šťouchaná buchta s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Nastrouháme 2 - 3 jablka. Podle velikosti pekáče zvolíme hrnek, ve kterém pak měříme ostatní ingredience. Přidáme vejce, olej, podmáslí nebo kefír. Pořádně promícháme a na závěr přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Buchtu pečeme dorůžova v troubě při 180 °C.
Ještě horkou buchtu s jablky po vyjmutí z trouby rozšťoucháme kulatým koncem vařečky a polijeme zakysanou smetanou rozmíchanou se skořicí a cukrem. Nakonec můžeme buchtu posypat nastrouhanými ořechy nebo čokoládovou posypkou.
Šťouchanou buchtu s jablky podáváme jako moučník ke svačině.