Šťouchaná buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 lžíce olej 1 špetka sůl 2 ks vejce 0 hrnků mléko 120 g cukr krupice 350 g polohrubá mouka 120 g tuk na pečení 1 balíček kypřící prášek do pečiva poleva 180 g máslo 4 lžíce rum 40 g kakao 200 g cukr moučka 3 lžíce horká voda podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Šťouchaná buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme polohrubou mouku, cukr krupice, kypřicí prášek a špetku soli, přidáme vejce, mléko, olej, tuk na pečení a mixujeme v mixéru nebo ručním mixérem.
Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě. Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě důlky.
Na polevu promícháme roztavené máslo, rum, vodu a přidáme cukr moučka smíchaný s kakaem. Pořádně mícháme, až se vše pěkně spojí a vznikne hladký krém.
Polevu nalijeme na buchtu pěkně postupně od středu, aby se poleva dostala do všech důlků a necháme ztuhnout.
Šťouchanou buchtu po ztuhnutí polevy nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem ke svačině.