Šťouchaná buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžíce olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
0 hrnků mléko
120 g cukr krupice
350 g polohrubá mouka
120 g tuk na pečení
1 balíček kypřící prášek do pečiva
poleva
180 g máslo
4 lžíce rum
40 g kakao
200 g cukr moučka
3 lžíce horká voda
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme polohrubou mouku, cukr krupice, kypřicí prášek a špetku soli, přidáme vejce, mléko, olej, tuk na pečení a mixujeme v mixéru nebo ručním mixérem.

  2. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě. Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě důlky.

  3. Na polevu promícháme roztavené máslo, rum, vodu a přidáme cukr moučka smíchaný s kakaem. Pořádně mícháme, až se vše pěkně spojí a vznikne hladký krém.

  4. Polevu nalijeme na buchtu pěkně postupně od středu, aby se poleva dostala do všech důlků a necháme ztuhnout.

  5. Šťouchanou buchtu po ztuhnutí polevy nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy