Štolverky od pratety Anežky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

70 g máslo
250 ml mléko
70 g med
250 g cukr krupice
1 špetka jedlá soda
podle potřeby
cukr moučka
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Do 2 l kastrůlku dáme mléko nebo smetanu, máslo, cukr, med a špetku sody. Celou směs přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme, dokud směs nezačne houstnout a nezíská hnědou barvu.

  2. Velkou poklici dáme na nějaký hrnec obráceně. Lehce ji potřeme olejem a kápneme na ni trochu vařící směs Utvoří-li se na kapce tvrdý povlak, rozetřeme hmotu na poklici a necháme chladnout. Vlažnou hmotu sloupneme na pocukrovaný vál a vyválíme tenký váleček, z něj nůžkami stříháme malé peřinky asi 1 cm široké, které rychle tuhnou.

  3. Štolverky od pratety Anežky uchováváme v plechové dózičce a podáváme jako vynikající sladkost k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy