Stifado recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
3 ks hřebíček
2 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
100 ml červené víno
10 ks cibulka
500 g hovězí maso
3 kuličky černý pepř
2 lžíce červený vinný ocet
1 ks celá skořice
mletý černý pepř
1 plechovka loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky a naložíme je do marinády z červeného vína, octa, kuliček pepře, hřebíčku, nového koření, bobkového listu, skořice, plátku česneku, soli a pepře. Necháme marinovat šest hodin nebo přes noc.

  2. Cibulky oloupeme, maso vyjmeme z marinády.

  3. V nádobě rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibulky asi 5 minut, vyjmeme je a na tuku osmahneme kostky masa. Přidáme cibulky, marinádu, nasekaná rajčata z plechovky a dolijeme vodou tak, aby bylo maso a cibulky zakryté. Přikryjeme víkem a pečeme asi 1,5 hodiny.

  4. Stifado podáváme s rýží nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy