Šterc mojí babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks brambory
2 lžíce sádlo
6 lžic hladká mouka
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory dáme vařit do slané vody.

  2. Mezitím co se brambory vaří, začneme pomalu pražit mouku. Nasypeme ji do kastrolu, nejlepší je na to smaltovaný železňák, a neustále mícháme. Mouka se praží do té doby, až má barvu světlejší bílé kávy.

  3. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Drobné kousky brambor nevadí. Rozšťouchané brambory postupně, vždy jen několik lžic, přidáváme do mouky a stále mícháme.

  4. Nakonec hotový šterc omastíme sádlem nebo máslem podle toho, co vám více chutná. Já osobně doporučuji sádlo.

  5. Šterc mojí babičky podáváme s podmáslím nebo mlékem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy