Staročeský kapr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
0 dl voda
4 porce kapr
1 ks hřebíček
3 dl červené víno
citronová kůra
5 dl černé pivo
omáčka
40 g máslo
40 g cibule
0.5 ks citron
1 lžíce kapary
30 g hladká mouka
1 lžička sardelová pasta

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra osolíme. Cibuli oloupeme, necháme ji v celku a napícháme do ní hřebíček a kousek citronové kůry. Druhou cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Pivo, víno a vodu dáme do kastrolu, přidáme kořeněnou cibuli, vše osolíme a asi 10 minut povaříme.

  3. Poté vložíme připravené porce kapra a vaříme dalších 20 minut.

  4. Mezitím si na másle zpěníme nasekanou cibuli, přidáme sardelovou pastu, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme scezeným vývarem z kapra. Přidáme jemně rozsekané kapary, citronovou šťávu, přisolíme a ještě asi 20 minut povaříme.

  5. Uvařené porce staročeského kapra podáváme na talířích přelité připravenou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!