Starobohumínské medajlonky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
600 g vepřová panenka
300 ml smetana na vaření
8 ks tvarůžky (kolečka)
trojobal
vejce
strouhanka
mouka
podle chuti
1 špetka bazalka
1 špetka oregano

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřové panenky si připravíme medajlonky (po cca 50g) a jemně je rozklepeme. Nesolíme, pouze obalíme v trojobalu a dáme smažit. Smažíme přibližně 15-20 minut (záleží na tloušťce medajlonků).

  2. Mezitím si nalijeme do pánvičky smetanu na vaření, do které si na kostičky nakrájíme tvarůžky (kolečka) a necháme je za stálého míchání roztopit. Omáčka by měla krásně zhoustnout. Dle chuti můžeme do omáčky přidat bazalku nebo oregano.

  3. Po usmažení medajlonků položíme na každý půl tvarůžky a dáme přibližně na 5 minut zapéct, dokud se tvarůžek neroztopí.

  4. Medajlonky dáme na talíř a přelijeme směsí, kterou jsme si připravili na pánvičce. Podáváme s hranolkami nebo americkým bramborem.

  5. Recept lze připravit také s hermelínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy