Srílanské kari koření recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička hřebíček
1 lžíce fenykl
6 lžic koriandr
3 lžíce římský kmín
1 lžička pískavice
8 tobolek zelený kardamom
1 ks celá skořice (5cm)
6 ks kari list (sušený)
1-2 lžičky chilli prášek

Postup přípravy receptu

  1. Koriandr, fenykl, kmín a pískavici opražíme samostatně na suché rozehřáté pánvi. Pražíme je samostatně, protože každý druh koření potřebuje jinou dobu.

  2. Pak si nasucho opražíme skořici s hřebíčky a kardamomy, dokud nezačnou vonět. Z lusků kardamomu odstraníme semena a všechno připravené koření umeleme s lístky kari a chilli.

  3. Prášek by měl být díky pečlivému pražení krásně tmavý a hodí se jak do masových tak vegetariánských pokrmů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy