Sremský čevab v kastrolu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
8 ks paprika
8 ks cibule
3 lžíce sádlo
400 g vepřová plec
400 g skopová plec
podle chuti
sůl
petrželka
mletý bílý pepř
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové i skopové maso nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli na kolečka, očištěné papriky na nudličky, česnek nasekáme. Vše smícháme, osolíme, opepříme, opaprikujeme, promícháme a necháme 2 hodiny přikryté stát a marinovat.

  2. Pak směs na sremský čevab nasypeme do kastrolu na rozehřátý omastek a za občasného podlévání dusíme pomalu doměkka. Když je maso měkké, podle chuti přisolíme a přidáme nasekanou petrželku.

  3. Sremský čevab v kastrolu ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy