Sremský čevab v kastrolu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 8 ks paprika 8 ks cibule 3 lžíce sádlo 400 g vepřová plec 400 g skopová plec podle chuti sůl petrželka mletý bílý pepř mletá sladká paprika mletá pálivá paprika
Postup Sremský čevab v kastrolu recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové i skopové maso nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli na kolečka, očištěné papriky na nudličky, česnek nasekáme. Vše smícháme, osolíme, opepříme, opaprikujeme, promícháme a necháme 2 hodiny přikryté stát a marinovat.
Pak směs na sremský čevab nasypeme do kastrolu na rozehřátý omastek a za občasného podlévání dusíme pomalu doměkka. Když je maso měkké, podle chuti přisolíme a přidáme nasekanou petrželku.
Sremský čevab v kastrolu ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže nebo brambory.