Šprotová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 lžíce citronová šťáva
mletý černý pepř
1 lžíce pomazánkové máslo
1 ks cibule (malá)
2 konzervy šproty v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Konzervy se šproty otevřeme a olej slijeme k máslu.

  2. Šproty rozmačkáme vidličkou. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.

  3. Máslo s olejem utřeme. Přišleháme pomazánkové máslo a citronovou šťávu. Nakonec vmícháme šproty a cibule a důkladně promícháme. Již nemusíme šlehat.

  4. Pomazánku podle chuti osolíme a opepříme. Necháme vychladit.

  5. Pomazánku mažeme na vybrané pečivo. Podle chuti můžeme přidat i lžičku hořčice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy