Spravováčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
100 ml olej
sůl
2 ks cibule
2 lžíce francouzská hořčice
250 ml bílé víno
250 ml kysaná smetana
200 g anglická slanina
50 g mletá sladká paprika
0.3 lžičky mletý černý pepř
1 kg kysané zelí
600 g vepřová krkovice
200 g vepřové ledvinky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky hodně rozklepeme. Osolíme je, potřeme hořčicí a necháme chvilku odpočinout.

  2. Na oleji zpěníme najemno posekanou cibulku a česnek, přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu a vepřové ledvinky. Restujeme asi 5 minut, přidáme půl dávky zelí, zasypeme sladkou paprikou, promícháme a po chvilce odstavíme z ohně.

  3. Na naklepané plátky naneseme tuto směs, uděláme závitky a klademe je do zapékací misky, do níž jsme na dno rozložili druhou polovinu zelí. Zalijeme polovinou vína a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Po 20 minutách zalijeme spravováčky kysanou smetanou rozšlehanou se zbytkem vína. Pak spravováčky pečeme dalších 10 minut.

  4. Spravováčky podáváme s pálfyovským nebo hrnkovým knedlíčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy