Splašené žížaly recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g kuřecí prsa
podle chuti
česnek
sůl
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
50 g kukuřičné lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa potřeme prolisovaným česnekem a nakrájíme na dlouhé nudličky. Nudličky osolíme, opepříme, pro nadšence ostřejších pokrmů můžeme posypat chilli kořením.

  2. Nudličky nyní obalíme v trojobale. Jedná se o klasický trojobal (mouka, vejce, strouhanka), až na ten rozdíl, že strouhanku půl na půl smícháme s rozdrcenými kukuřičnými lupínky.

  3. Nakonec dáme žížaly osmažit, a to nejlépe do fritézy.

  4. Splašené žížaly podáváme samotné jako chuťovku (například k pivu) nebo pro hladovce s chlebem a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy