Špízy s překvapením recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks broskve
sůl
1 ks jablko
1 ks hermelín
hladká mouka
olej na smažení
200 g vepřová plec
200 g drůbeží játra
150 g hrozny (bez pecek)
400 g drůbeží maso
150 g jemný drůbeží salám
těstíčko
5 stroužků česnek
sůl
5 ks vejce
4 ks brambory
200 ml mléko
6 lžic hladká mouka
mletý černý pepř
majoránka drhnutá

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové i drůbeží maso, drůbeží játra a drůbeží salám nakrájíme na kostky. Maso jemně osolíme. Hermelín nakrájíme na plátky, které ještě asi dvakrát překrojíme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na osminy a ty na čtverečky. Broskve oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky a ty potom na plátky. Větší kuličky hroznů přepůlíme.

  2. Připravíme si špejle, na které podle chuti střídavě všechny přísady napichujeme. Vždy začínáme a končíme masem, které prokládáme ovocem, uzeninou, játry a sýrem. Připravené špízy obalíme v hladké mouce a potom v bramborákovém těstíčku.

  3. Příprava těstíčka. Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Slijeme škrob. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Strouhané brambory smícháme s vejci, česnekem, mlékem a moukou do hladkého těstíčka. Opepříme, přidáme majoránku a osolíme, můžeme trošku více, protože špízy už nesolíme.

  4. Špízy s překvapením smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Pak je necháme okapat, nebo je zbavíme přebytečného oleje.

  5. Špízy s překvapením podáváme s bramborovou kaší a ovocným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!