Špičková grilovaná jehla recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g paprika
150 g cibule
150 g klobása
150 g anglická slanina
250 g hovězí svíčková
250 g vepřová panenka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na vyšší plátky a velice lehce jej jen prsty naklepeme. Plátky osolíme a lehce opepříme. Můžeme je také den předem naložit.

  2. Klobásky nakrájíme na silnější kolečka. Slaninu nakrájíme na silnější plátky, a pak na menší kousky. Cibuli očistíme a nakrájíme na čtvrtiny, které následně rozebereme na měsíčky. Papriku očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na stejné kousky, jako je slanina. Plátky masa nakrájíme na delší kousky, které rolujeme do malých, ale volných závitků. Můžeme je ale jen jednoduše nakrájet na kousky.

  3. Jehly potřeme olejem a střídavě napichujeme hovězí maso, cibuli, slaninu, vepřové, papriku a klobásu. Kdo má rád česnek, může mezi masa vkládat tenké plátky česneku.

  4. Připravené špízy lehce zasypeme pepřem a můžeme grilovat. Špízy můžeme také připravit na pánvi s olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy