Špičková domácí paštika recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 1 sklenka mléko 500 g cibule 4 lžíce hladká mouka 1 kg vepřová syrová játra 2 kg vařené vepřové maso podle chuti sůl cukr moučka nové koření mletá skořice mletý pepř citronová kůra muškátový květ strouhaný muškátový oříšek podle potřeby olej na smažení
Postup Špičková domácí paštika recept
Postup přípravy receptu
-
Tučné vepřové maso uvaříme a umeleme. Vepřová syrová játra také semeleme. Česnek oloupeme a utřeme.
Cibuli oloupeme, nasekáme a osmažíme na tuku.
Promícháme játra s vařeným masem a přidáme vejce, hladkou mouku, naběračku mléka a důkladně promícháme. Okořeníme pepřem, mletým novým kořením, česnekem, citronovou kůrou, muškátovým oříškem a květem, přidáme i trošku skořice a cukru. Podle chuti trochu osolíme.
Směs na špičkovou domácí paštiku naplníme do skleniček a hodinu vaříme.