Špičková domácí paštika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 sklenka mléko
500 g cibule
4 lžíce hladká mouka
1 kg vepřová syrová játra
2 kg vařené vepřové maso
podle chuti
sůl
cukr moučka
nové koření
mletá skořice
mletý pepř
citronová kůra
muškátový květ
strouhaný muškátový oříšek
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Tučné vepřové maso uvaříme a umeleme. Vepřová syrová játra také semeleme. Česnek oloupeme a utřeme.

  2. Cibuli oloupeme, nasekáme a osmažíme na tuku.

  3. Promícháme játra s vařeným masem a přidáme vejce, hladkou mouku, naběračku mléka a důkladně promícháme. Okořeníme pepřem, mletým novým kořením, česnekem, citronovou kůrou, muškátovým oříškem a květem, přidáme i trošku skořice a cukru. Podle chuti trochu osolíme.

  4. Směs na špičkovou domácí paštiku naplníme do skleniček a hodinu vaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy