Špenátovo-sýrová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
2 stroužky česnek
100 g niva
0.5 kelímku kysaná smetana
0.5 kostky měkký tvaroh
těsto
1 špetka sůl
3 ks vejce
1 lžíce máslo
120 g hrubá mouka
1 balíček mražený špenát

Postup přípravy receptu

  1. Špenát rozehřejeme, žloutky ušleháme s máslem, přidáme vychladlý špenát, hrubou mouku, sůl a lehce přimícháme tuhý sníh z bílků. Vzniklou hmotu rozetřeme na pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 12 - 15 minut.

  2. Náplň: Do vyšlehaného tvarohu přidáme nastrouhanou nivu, česnek a kysanou smetanu.

  3. Náplní potřeme vychladlou roládu a pevně svineme do pergamenového papíru, na kterém se pekla.

  4. Špenátovo-sýrovou roládu podáváme nakrájenou na plátky jako studenou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy