Špenátovo-sýrová roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 2 stroužky česnek 100 g niva 0.5 kelímku kysaná smetana 0.5 kostky měkký tvaroh těsto 1 špetka sůl 3 ks vejce 1 lžíce máslo 120 g hrubá mouka 1 balíček mražený špenát
Postup Špenátovo-sýrová roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Špenát rozehřejeme, žloutky ušleháme s máslem, přidáme vychladlý špenát, hrubou mouku, sůl a lehce přimícháme tuhý sníh z bílků. Vzniklou hmotu rozetřeme na pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 12 - 15 minut.
Náplň: Do vyšlehaného tvarohu přidáme nastrouhanou nivu, česnek a kysanou smetanu.
Náplní potřeme vychladlou roládu a pevně svineme do pergamenového papíru, na kterém se pekla.
Špenátovo-sýrovou roládu podáváme nakrájenou na plátky jako studenou chuťovku.