Špenátovo-lilkové lasagne recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 5 dl mléko 80 dkg lilek 12 plátků lasagne 2 lžíce parmazán 25 dkg ricotta 4 dkg hladká mouka 20 dkg mražený listový špenát podle chuti sůl muškátový oříšek podle potřeby olivový olej
Postup Špenátovo-lilkové lasagne recept
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na kolečka a necháme vypotit, pak osušíme, potřeme olejem a na suché pánvi zlehka opečeme. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle. Česnek oloupeme a rozmačkáme.
Na omáčku rozšleháme mouku s mlékem, přidáme z půlky rozmražený špenát a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 2 minuty do mírného zhoustnutí, odstavíme, vmícháme ricottu, muškátový oříšek, sůl a rozmačkaný česnek.
Do pekáče vyloženého pečícím papírem rozložíme 4 pláty lasagní, potřeme omáčkou a poklademe plátky lilků. Takto opakujeme a zakončíme omáčkou, povrch posypeme nastrouhaným parmazánem.
Lasagne upečeme v předehřáté troubě asi při 200 °C.
Špenátovo-lilkové lasagne podáváme jako výborný hlavní chod bez masa.