Špenátovo-lilkové lasagne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
5 dl mléko
80 dkg lilek
12 plátků lasagne
2 lžíce parmazán
25 dkg ricotta
4 dkg hladká mouka
20 dkg mražený listový špenát
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kolečka a necháme vypotit, pak osušíme, potřeme olejem a na suché pánvi zlehka opečeme. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle. Česnek oloupeme a rozmačkáme.

  2. Na omáčku rozšleháme mouku s mlékem, přidáme z půlky rozmražený špenát a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 2 minuty do mírného zhoustnutí, odstavíme, vmícháme ricottu, muškátový oříšek, sůl a rozmačkaný česnek.

  3. Do pekáče vyloženého pečícím papírem rozložíme 4 pláty lasagní, potřeme omáčkou a poklademe plátky lilků. Takto opakujeme a zakončíme omáčkou, povrch posypeme nastrouhaným parmazánem.

  4. Lasagne upečeme v předehřáté troubě asi při 200 °C.

  5. Špenátovo-lilkové lasagne podáváme jako výborný hlavní chod bez masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy