Špenátoví šneci z listového těsta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 4 stroužky česnek 100 g šunka 1 ks cibule 100 g eidam 1 balíček špenátový protlak podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř na potření 1 ks vejce na ozdobu kmín sýr sezam těsto 1 balíček listové těsto
Postup Špenátoví šneci z listového těsta recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme špenát a česnek, osolíme, opepříme, povaříme a směs necháme vychladnout.
Listové těsto vyválíme na plát, potřeme špenátovou směsí, poklademe plátky šunky a sýra. Těsto opatrně srolujeme a nakrájíme na asi 2 cm silné plátky.
Šneky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, sezamem nebo nastrouhaným sýrem. Špenátové šneky pečeme dozlatova asi 20 minut v troubě rozehřáté na 180 °C.
Špenátové šneky z listového těsta podáváme teplé nebo studené ke svačině či večeři.