Špenátoví šneci z listového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
4 stroužky česnek
100 g šunka
1 ks cibule
100 g eidam
1 balíček špenátový protlak
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na potření
1 ks vejce
na ozdobu
kmín
sýr
sezam
těsto
1 balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

  2. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme špenát a česnek, osolíme, opepříme, povaříme a směs necháme vychladnout.

  3. Listové těsto vyválíme na plát, potřeme špenátovou směsí, poklademe plátky šunky a sýra. Těsto opatrně srolujeme a nakrájíme na asi 2 cm silné plátky.

  4. Šneky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, sezamem nebo nastrouhaným sýrem. Špenátové šneky pečeme dozlatova asi 20 minut v troubě rozehřáté na 180 °C.

  5. Špenátové šneky z listového těsta podáváme teplé nebo studené ke svačině či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy