Špenátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těstíčko
2-3 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
0.5 l mléko
20 g droždí
260 g hladká mouka
120 g mražený špenát
drcený kmín
na obalení
sýr
zelená petrželka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zmrazený špenát necháme povolit.

  2. Ve vlažném mléce rozmícháme rozdrobené droždí. Pak přidáme špenát, vejce, mouku a dobře promícháme. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a drcený kmín.

  3. Dáme na teplé místo asi na půl hodiny kynout.

  4. Zatím si nastrouháme tvrdý sýr a posekáme petrželku, kudrnku.

  5. Na lívanečníku potřeme olejem všechny důlky, rozehřejeme a do každého dáme trochu těsta. Z obou stran pečeme lívanečky špenátky.

  6. Ještě horké špenátky obalíme v nastrouhaném sýru smíchaným se sekanou zelenou petrželkou. Špenátky podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy