Špenáťák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
5 ks vejce
100 ml mléko
2 ks houska
300 g špenát
150 g tvrdý sýr
200 g šunka (salám)
podle potřeby
olej
strouhanka
hrubá mouka
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Špenát vložíme do vroucí vody a chvíli povaříme. Pak scedíme a nasekáme na jemno. Nemáme-li čerstvý špenát, můžeme použít mražený - ale ne protlak!

  2. Housky nakrájíme a namočíme do mléka, česnek oloupeme, sýr nastrouháme a šunku nakrájíme.

  3. V míse smícháme špenát, žloutky, vymačkané housky, prolisovaný česnek, šunku (může být i uzené či salám) a sýr. Osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Nakonec vmícháme sníh z bílků, nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme asi 30 minut na 175 °C.

  4. Hotový špenáťák podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy