Špenáťák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 5 ks vejce 100 ml mléko 2 ks houska 300 g špenát 150 g tvrdý sýr 200 g šunka (salám) podle potřeby olej strouhanka hrubá mouka podle chuti sůl
Postup Špenáťák recept
Postup přípravy receptu
-
Špenát vložíme do vroucí vody a chvíli povaříme. Pak scedíme a nasekáme na jemno. Nemáme-li čerstvý špenát, můžeme použít mražený - ale ne protlak!
Housky nakrájíme a namočíme do mléka, česnek oloupeme, sýr nastrouháme a šunku nakrájíme.
V míse smícháme špenát, žloutky, vymačkané housky, prolisovaný česnek, šunku (může být i uzené či salám) a sýr. Osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Nakonec vmícháme sníh z bílků, nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme asi 30 minut na 175 °C.
Hotový špenáťák podáváme se zeleninovým salátem.