Špekáčkový kotlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
1 lžička sůl
pepř
omáčka
200 ml mléko
2 ks cibule
125 ml smetana
8 ks špekáčky
3 lžíce rajčatový protlak
3 lžíce pokrmový tuk
8 ks vařené oloupané brambory
na ozdobu
1 svazek sekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na drobné kousky. Špekáčky nakrájíme na kolečka. Oloupeme uvařené brambory a nakrájíme je na plátky.

  2. V hrnci necháme rozpustit tuk. Cibuli podusíme na tuku, dokud nezesklovatí. Přidáme brambory, špekáčky a zalijeme mlékem.

  3. Rajčatový protlak smícháme se smetanou a nalijeme na brambory. Podle chuti osolíme a opepříme a špekáčkový kotlík necháme na slabém plameni vařit 15 minut.

  4. Před podáváním posypeme hotový pokrm na jemno nakrájenou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!