Špeclova dobrůtka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 balíček špecle
omáčka
3 stroužky česnek
sůl
1 plátek máslo
500 ml mléko
1 ks cibule
kmín
5 ks žampiony
4 lžíce olivový olej
2 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
100 g smetanový tavený sýr
2 svazky čerstvý špenát

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vodu, kterou následně osolíme a přidáme pár lžic oleje. Jakmile se voda začne vařit, přidáme špecle a vaříme je asi 20 minut nebo podle návodu na obalu. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, velké žampiony na plátky a špenát na nudličky. Česnek prolisujeme.

  2. Ve vyšším hrnci rozehřejeme olivový olej a kousek másla. Přidáme cibuli a podusíme ji. Vsypeme žampiony, směs osolíme, opepříme, okmínujeme a dále dusíme. V půl litru mléka nebo smetany rozmícháme mouku a vlijeme k žampionům. K základu omáčky přidáme smetanový sýr a necháme jej rozpustit. Podle potřeby omáčku rozředíme vývarem ze špeclí. Asi 5 minut před koncem vaření přidáme do omáčky špenát s česnekem.

  3. Uvařené špecle scedíme a vmícháme je do omáčky.

  4. Špeclovou dobrůtku rozdělíme na talíře a podle chuti a fantazie je zdobíme červenou cibulí, mrkví a petrželkou. Špeclovou dobrůtku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy