Spanakopita recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
500 g listové těsto
100 g feta sýr
150 g sušená rajčata
mletý černý pepř
300 g čerstvý špenát
na potření
vejce
na ozdobu
sezam

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi orestujeme oloupaný a nadrobno nakrájený česnek, až začne hnědnout, přidáme špenát a necháme ho zavadnout. Osolíme a necháme na sítu zchladnout. Až bude směs vychladlá, vymačkáme z ní přes síto co nejvíc tekutiny.

  2. Špenát poté nahrubo nasekáme, přidáme nakrájená rajčata, sýr a jedno vejce.

  3. Listové těsto rozválíme na tenko, vykrojíme rádýlkem čtverce a doprostřed vložíme lžíci špenátové směsi, přeložíme a okraje zamáčkneme vidličkou.

  4. Šátečky spanakopita potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Spanakopita pečeme 20 - 30 minut při 180 °C. Řecké šátečky podáváme jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy