Špaldovo-pohankové sušenky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- na ozdobu 1 hrneček marmeláda těsto 1 1 špetka zázvor 1 lžička strouhaný kokos 1 lžíce strouhaná mrkev těsto 100 g med 200 g rostlinný tuk 100 g pohanková mouka 200 g špaldová mouka těsto 2 1 lžička mletá skořice 1 hrst kandovaná pomerančová kůra
Postup Špaldovo-pohankové sušenky recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme špaldovou mouku, pohankovou mouku, med a rostlinný tuk a vzniklé těsto necháme 1 hodinu odležet v ledničce. Těsto rozdělíme na tři části. Těsto nemusíme rozdělovat, můžeme si vybrat jen jednu variantu sušenek.
První části těsta vyválíme na 3 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary. Sušenky pečeme na pečicím papíře asi 15 minut v troubě předehřáté na 150 °C. Vychladlé sušenky potřeme marmeládou a slepíme.
Do druhé části těsta zapracujeme nastrouhanou mrkev, kokos a zázvor. Vyválíme plát silný 3 mm a vykrajujeme trojúhelníčky. Připravené sušenky pečeme na pečicím papíře asi 15 minut při 150 °C.
Třetí část těsta rozválíme na 4 mm silný plát. Posypeme kandovanou pomerančovou kůrou a mletou skořicí, válečkem lehce zatlačíme do těsta a poté vykrajujeme tvary. Sušenky pečeme na pečicím papíře asi 15 minut při 150 °C.
Špaldovo-pohankové sušenky jsou díky použitým ingrediencím zdravější a vhodné i pro dietu.