Špaldovo-pohankové sušenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na ozdobu
1 hrneček marmeláda
těsto 1
1 špetka zázvor
1 lžička strouhaný kokos
1 lžíce strouhaná mrkev
těsto
100 g med
200 g rostlinný tuk
100 g pohanková mouka
200 g špaldová mouka
těsto 2
1 lžička mletá skořice
1 hrst kandovaná pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme špaldovou mouku, pohankovou mouku, med a rostlinný tuk a vzniklé těsto necháme 1 hodinu odležet v ledničce. Těsto rozdělíme na tři části. Těsto nemusíme rozdělovat, můžeme si vybrat jen jednu variantu sušenek.

  2. První části těsta vyválíme na 3 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary. Sušenky pečeme na pečicím papíře asi 15 minut v troubě předehřáté na 150 °C. Vychladlé sušenky potřeme marmeládou a slepíme.

  3. Do druhé části těsta zapracujeme nastrouhanou mrkev, kokos a zázvor. Vyválíme plát silný 3 mm a vykrajujeme trojúhelníčky. Připravené sušenky pečeme na pečicím papíře asi 15 minut při 150 °C.

  4. Třetí část těsta rozválíme na 4 mm silný plát. Posypeme kandovanou pomerančovou kůrou a mletou skořicí, válečkem lehce zatlačíme do těsta a poté vykrajujeme tvary. Sušenky pečeme na pečicím papíře asi 15 minut při 150 °C.

  5. Špaldovo-pohankové sušenky jsou díky použitým ingrediencím zdravější a vhodné i pro dietu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy