Spagetti alla bolognese recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 1 stroužek česnek 0.5 ks cibule 1 ks celer 1 ks mrkev 400 g špagety parmazán 0.5 sklenky červené víno 200 g mleté hovězí maso 1 sklenka rajčatová šťáva hovězí vývar mletý černý pepř podle chuti sůl olivový olej
Postup Spagetti alla bolognese recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli, mrkev, menší celer nasekáme najemno. Slaninu si nakrájíme na kostičky.
Na pánvi lehce opražíme slaninu na malém množství olivového oleje. Přidáme připravenou zeleninu, orestujeme a dusíme do změknutí. Jakmile zelenina změkne, přidáme mleté maso. Restujeme dohněda. Pak podlijeme červeným vínem a necháme vydusit. Vmícháme rajčatovou šťávu a zvolna dusíme. Podle potřeby podléváme hovězím bujonem. Dusíme asi 2 hodiny. Na konci vaření přidáme čerstvou bazalku, osolíme, opepříme a je hotovo. Během dušení si uvaříme špagety.
Spagetti alla bolognese podáváme teplé, sypeme parmazánem.