Spagetti alla bolognese recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
1 stroužek česnek
0.5 ks cibule
1 ks celer
1 ks mrkev
400 g špagety
parmazán
0.5 sklenky červené víno
200 g mleté hovězí maso
1 sklenka rajčatová šťáva
hovězí vývar
mletý černý pepř
podle chuti
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli, mrkev, menší celer nasekáme najemno. Slaninu si nakrájíme na kostičky.

  2. Na pánvi lehce opražíme slaninu na malém množství olivového oleje. Přidáme připravenou zeleninu, orestujeme a dusíme do změknutí. Jakmile zelenina změkne, přidáme mleté maso. Restujeme dohněda. Pak podlijeme červeným vínem a necháme vydusit. Vmícháme rajčatovou šťávu a zvolna dusíme. Podle potřeby podléváme hovězím bujonem. Dusíme asi 2 hodiny. Na konci vaření přidáme čerstvou bazalku, osolíme, opepříme a je hotovo. Během dušení si uvaříme špagety.

  3. Spagetti alla bolognese podáváme teplé, sypeme parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy