Soljanka ze svíčkové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g česnek
30 g sůl
212 g cibule
500 g voda
100 g citron
100 g rajčatový protlak
50 g červené víno
60 g hladká mouka
1500 g hovězí svíčková
500 g kyselé okurky
10 g mletá sladká paprika
150 g škvařené sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutý díl svíčkové nakrájíme na menši kostky (asi 6 kousků na 1 porci).

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme ji do růžova na 2/3 tuku

  3. přidáme mletou papriku, nakrájené maso a v základu společně podusíme.

  4. Maso osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí do poloměkka.

  5. Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmažíme, podlijeme vlažnou vodou, dobře rozmícháme, přidáme pečlivě opláchnutý citron, nakrájený na tenké plátky, červené víno a maso dusíme doměkka.

  6. Nakonec maso dosolíme a do šťávy přimícháme okurky nakrájené na drobné kostičky a třený česnek, podušený na zbývající 1/3 tuku.

  7. Soljanku ze svíčkové podáváme s různě upravenými brambory, dušenou rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy